Tuesday, 6 December 2011

Trip mancing!

Salam untuk semua… =)
Lame dah tak gi mancing ngan ayah dan adik..
So , tanpa disangke-sangke, semasa enak menjamu selera pada 4/12/11, ayah dengan selamber mengajak Hafiz dan adik pergi ikut die mancing..
Bagai orang lapar diberi ayam golek, kami pon setuju je la..yela, dah lame duduk rumah je…lagipon, bosan jugak la….kate ayah, takde aktiviti mencabar langsung..haha..
Macam biase, melakukan persediaan dengan pantas setelah mendapat arahan, lalu berangkat ke destinasi untuk memancing dengan secepat mungkin..
Walaupun tujuan utama trip kali ini cume untuk test bot ayah yang 4 bulan pegun, xbergerak,tapi takkan nak bazir minyak dan mase kan, orang kate, dah alang-alang sampai kan..
bukti dah 4 bulan tak guna bot, tengok kat tmpt steer boat tuh..haha

on the way , captain!!

Betul, orang kate lepas tension jugak la kalu g mancing ni..sebab nanti senyap je atas bot tu, menunggu time ikan nak makan umpan kan..
Ambik gamba jap ;)
Tapi kalu tak dapat ikan lagi tension kan..haha..

antara hidupan yang dinaikkan selain ikan...



Kita hanya merancang, hanya tuhan yang menetukan
Sekarangkan musim hujan..lepas berlakunye perubahan angin , menandakan time hujan akan tiba, kami tiga beranak pun start la kemas-kemas nak balik…angkat kail, angkat sauh,start enjin bot, dan terus bergerak menuju jeti tempat  letak bot kepunyaan kawan ayah..
nampak tak, area sane dah hujan lebat..
Alhamdulillah, ngam ngam sampai, hujan rahmat Allah turun dengan lebat..
Takpe la, tak sempat nak mancing sampai malam seperti yang dirancang, dapat mancing kejap je pun takpe la..
Lagipun keadaan memang tak sesuai kan..bahaye..musim tengkujuh la katekan..
Pilih jalan selamat lagi bagus kan.. ;) :)
Ps; dapat tengok ubur-ubur besar giler..haha..terkejut den..

Thursday, 1 December 2011

perut oh perut

salam..

pelik kan tajuk tu..
nak cite kisah pasal perut...
opps!!bukan perut buncit ke slim ke ape, xnak sentuh isu sensitif tu..haha
bahaye!

pernah tak perkara ni terjadi kepada anda?
bile duk jauh dari rumah, perut memang demand..
nak makan itu la, nak makan ini la,and bile makan, bule makan ape-ape je..
banyak pulak tu..
tpi bile dah balik rumah, semua keinginan tu hilang,
bagai ombak mencecah pantai.. hehe
tup tup da tak mau makan bende-bende yang diidam-idamkan selama ini..
dan bile nak makan banyak-banyak pulak, OH TIDAKKKK...
tak  buleh....
dengan automatiknye perut bagi signal kat otak suruh stop makan...
walhal makanan sume dah ade...
selera tu tetibe hilang..lesap...

lepas tu, bile dah away dari rumah, mula la perut tu...
nak makan tu la, nak makan ni la..
dah macam ape dah...tengok tu nak, tengok ni nak..


ape masalah tu ek??
ke saje cari masalah??
hurmmm.....