Tuesday, 6 December 2011

Trip mancing!

Salam untuk semua… =)
Lame dah tak gi mancing ngan ayah dan adik..
So , tanpa disangke-sangke, semasa enak menjamu selera pada 4/12/11, ayah dengan selamber mengajak Hafiz dan adik pergi ikut die mancing..
Bagai orang lapar diberi ayam golek, kami pon setuju je la..yela, dah lame duduk rumah je…lagipon, bosan jugak la….kate ayah, takde aktiviti mencabar langsung..haha..
Macam biase, melakukan persediaan dengan pantas setelah mendapat arahan, lalu berangkat ke destinasi untuk memancing dengan secepat mungkin..
Walaupun tujuan utama trip kali ini cume untuk test bot ayah yang 4 bulan pegun, xbergerak,tapi takkan nak bazir minyak dan mase kan, orang kate, dah alang-alang sampai kan..
bukti dah 4 bulan tak guna bot, tengok kat tmpt steer boat tuh..haha

on the way , captain!!

Betul, orang kate lepas tension jugak la kalu g mancing ni..sebab nanti senyap je atas bot tu, menunggu time ikan nak makan umpan kan..
Ambik gamba jap ;)
Tapi kalu tak dapat ikan lagi tension kan..haha..

antara hidupan yang dinaikkan selain ikan...



Kita hanya merancang, hanya tuhan yang menetukan
Sekarangkan musim hujan..lepas berlakunye perubahan angin , menandakan time hujan akan tiba, kami tiga beranak pun start la kemas-kemas nak balik…angkat kail, angkat sauh,start enjin bot, dan terus bergerak menuju jeti tempat  letak bot kepunyaan kawan ayah..
nampak tak, area sane dah hujan lebat..
Alhamdulillah, ngam ngam sampai, hujan rahmat Allah turun dengan lebat..
Takpe la, tak sempat nak mancing sampai malam seperti yang dirancang, dapat mancing kejap je pun takpe la..
Lagipun keadaan memang tak sesuai kan..bahaye..musim tengkujuh la katekan..
Pilih jalan selamat lagi bagus kan.. ;) :)
Ps; dapat tengok ubur-ubur besar giler..haha..terkejut den..

Thursday, 1 December 2011

perut oh perut

salam..

pelik kan tajuk tu..
nak cite kisah pasal perut...
opps!!bukan perut buncit ke slim ke ape, xnak sentuh isu sensitif tu..haha
bahaye!

pernah tak perkara ni terjadi kepada anda?
bile duk jauh dari rumah, perut memang demand..
nak makan itu la, nak makan ini la,and bile makan, bule makan ape-ape je..
banyak pulak tu..
tpi bile dah balik rumah, semua keinginan tu hilang,
bagai ombak mencecah pantai.. hehe
tup tup da tak mau makan bende-bende yang diidam-idamkan selama ini..
dan bile nak makan banyak-banyak pulak, OH TIDAKKKK...
tak  buleh....
dengan automatiknye perut bagi signal kat otak suruh stop makan...
walhal makanan sume dah ade...
selera tu tetibe hilang..lesap...

lepas tu, bile dah away dari rumah, mula la perut tu...
nak makan tu la, nak makan ni la..
dah macam ape dah...tengok tu nak, tengok ni nak..


ape masalah tu ek??
ke saje cari masalah??
hurmmm.....

Tuesday, 22 November 2011

sape nak......

salam utk semua..

cuti kini menjelang kembali..
ade yang cuti sem, ade yang cuti sekolah..
nak kuar ngan kawan-kawan, ramai da balik u balik..
nak kuar ngan famili still xdapat pergi mane-mane sebab adik ade ambik spm..
xkesah la..kita doakan yang terbaik la utk my beloved adik, moge-moge mendapat result seperti yg dihajati..

back to the topic..
nak buat ape ek??
selain cume nak membesarkan diri, ade idea x??haha..
tengok movie, tengok tv....
ayyo...same je....cam bosan pun ade meyh..

setakat ni plan nak g selangor blum taw lagi camne..
ade plan tuh..nak g selangor, melaka.....TAPI.....
kene tanye roomate tersayang la kan..hehe...

okayla, nak sambung tengok movie..hehe...daaa~~..
*berharapla ade orang nak menaja percutian g london..ade nak join??

Monday, 14 November 2011

bila da abes exam..

salam..
lame da tak update blog dah kan..
 finally, exam sem dah tamat..diulang, dah tamat, dah habis!!hehe..
xnak cite pape pasal tu, kita dah usaha kan, mestila mengharapkan yang terbaik.amin.....
okay, tutup cerita pasal tu...noktah.

sebelum exam kan raye haji, alhamdulillah, raye tu best..agak berbeza dengan semenanjung, siap ade open house lagi..best best best..elok elok plan nak pergi sebuah rumah je, last last beraya sampai malam..tapi takpe, tak kesah la, asalkan makanan best..hehe
di pagi raye...ade lembu di sebalik pokok tu..


meh nak cite pasal ape bende je yg buat pas exam tu..
sume bende ade cite kan..

mule-mule check tiket kapal terbang, tengok tarikh siket, amek kau haaa....
ingatkan flight ari isnin, rupe-rupenye ari rabu..ok, my fault sebab tak tengok betol-betol..
sori la kat semua, hafiz g canang sane sini cakap balik isnin balik isnin balik isnin, last last, balik ari rabu..sori ye..

jadi, untuk mengisi kekosongan ruang masa tu, pelbagai aktiviti yang bermanfaat telah dilakukan(ayat laporan bm sekolah rendah)..hehe..
antaranye pergi airport anta kawan, kuak lentang di atas katil gaya bebas, dan pelbagai lagi..
nak cite sume, memang x dapat la jawabnye..buleh citer siket-siket je..

-hantar orang pergi airport
ni dah memang aktiviti wajib harian kan..yela, nak buat macamne, bas tetibe je takde..dan ni merupakan care paling mudah nak pergi airport..mudah dan cepat.."Sayu je hati bile duk ngantar orang, bile la nak balik." kate hatiku kepada diriku..hehe

-jalan-jalan cari barang
nak balik mestila orang kirim memacam kan..jalan sane cari senduk, jalan sini cari pucuk midin, jalan sinun cari ikan masin..best best best..macam rase jadi orang hot lak bile nak beli ikan masin, sume orang duk memujuk suruh beli, hehe, sambil buat muke comel, mintak harge murah la,tanye masak  ape la..kankankan..hehe...

-makan makan...
part ni paling favourite...akhirnya, setelah 2 bulan mengidam nak makan ayam panggang, impian tu tercapai jugak...time kasih kepada ogy, kedai itu best,.hehe..

-tengok wayang
okay, kali ni ade mase nak tengok wayang, yela, dah lame kan tak tngok...so, tengokla...ehem, dalam tengok wayang tu, ade macam-macam ragam manusia kan...ade yang menjerit, ade yang menyorok..lagi-lagi part suspen suspen tu kan..hehe
*this is main part in of the story..hehe...ape yang berlaku biarla rahsia..tak baik bukak aib orang lain kan .. :)

okay, cukup-cukupla tu..panjang-panjang, bosan pulak kan...
btw, ade gamba yang nak di share kat sini...jemput tengok ye... =P

tengok gaye parking tuh, style x??hehe...sape yg buat??biarla rahsia..=P

iglool.........nyam nyam..

okay, xde niat nak amek gambar orang belakang tu..tak sengaje..;D

p/s: menghitung hari nak balik....

Tuesday, 1 November 2011

minggu yang sibuk

salam utk semua..

mula-mula sekalu nak mintak maaf sebab lame dah tak update..
hidup kat sini busy siket..hehe..

dan kali ni cume nak bagi short entry je..
xsempat nak buat panjang-panjang..

sebab final sem da sampai...
sori sangat-sangat..
hafiz, jangan malas!!

akan lama la blog ni tak berupdate.
insyaallah, habis je exam, akan diupdate..

minggu ni minggu study week, so bz dengan study...*study ke?? ;P
first time raye haji kat tempat sini, tapi alhamdulillah la dapat jemputan g rumah kawan..
dia ajak makan-makan, sambut ngan diorang..
insyaallah kami satu kelas akan pergi..
makan free....hehehe....

next week pulak minggu exam,
for sure, akan sangat amat paling busy...
harap faham la kan...

doakan la saye dan kengkawan dapat jawab elok-elok k..
=)

babai!!!


memang dying giler skrg...haha

Friday, 21 October 2011

-selamat hari jadi-

salam..

hari jadi ni kita sambut sekali setahun je kan..mane ade orang sambut birthday 2-3 thun skali...kan3..
so, sebagai salah satu care menghargai kengkawn, kami pun telah celebrate hari jadi mereka..

mission first-hari jadi mahfuz-

masa-rabu malam khamis
status-dah lame dah
macam mane?
 malam buat lab report sbab kene hantar keesokan harinya...
ape yg berlaku ??

setelah kek dibeli di kedai sinchan, bermulalah aktiviti plan ni...meh, promote siket kek ni..
saranjuka hanmida ;)
tepat jam 12, misi bermula...mahfuz dibawa ke sebuah bilik , aktiviti dimulakan dengan acara ambik lilin pakai mulut..muahahaha...
dah kenyang makan kek, eh jap jap..jgn buang dlu alas kek tu...hehe...ok, this is the part yg memang xde dlm plan..menggunakan sedikit trick, inilah hasilnye...


mission kedua -birthday dina-

makan di singapore chicken rice (SCR)..mula-mula macam biasa la..duduk, order segala bagai...fuh, masing-masing fikir nak order tu lame gile, belek sane, belek sini, last last order sume same je jugak..haha,..
ok, back to story..bila sume da dapat makanan, air, mule la kezutan tu...

pekerja SCR tu datang, wat muke chomel je , bawak kek, nyanyikan lagu hepi birthday...meh, nk promote kek ni plak


and the birthday girl tu terharu sampai nak nanges da.. 8)
potong kek, makan kek, pastu balik...
cop2..xkan sambut birthday camtu je???hehehehehehe.....

kami xsepakat pon nak pakai baju same kaler ngan makcik blakang tu =)

ni sume yg join...credit to pekerja SCR

sedangkan kek pun kami mampu sorokkan, inikan pula tepung sepeket..hehe...
sori birthday girl...hahahahahhaha( gelak jahat )
tpi bukan setakat die sorang je kene....sume orang pun kene kan..
no body escape meyh....
muke muke setelah ditepungkan

itu dina-birthday girl-
selamat hari jadi kepada mahfuz dan dina..maaf jika kami ter'over' dalam misi kami itu.. hanye suka suka..no biggie ok ;)

ehem, sape la yg bertuah pulak lepas ni kan...plan da ade byk....muahahahahaha (gelak jahat lagi)

p/s:kepade cik nazihah, budak laki pon smbt birthday kawan die k, bukan budak pompuan je..tu baru kawan ;)

Thursday, 20 October 2011

penghargaan

salam..

lame xupdate kan..sorry =)

tpik hari ni pasal penghargaan..
bukan nak mintak hadiah free free...
bukan bukan bukan..jgn slh faham =P

tak susahkan nak menghargai sesuatu atau seseorang kan..

tpi perasan tak nilai tu dah makin berkurang dalam diri..???
tak payah pergi jauh jauh, tengok je diri sendiri...
dah cukup belom nilai tu???
tepuk dada, tanye diri sendiri la =D

ade banyak cara untuk meluahkan penghargaan kita kat orang lain kan...
cara yang paling mudah kita hormat orang tu...
bile cakap, cakap elok elok....sopan sopan..senyum senyum..
tu kalu cakap, kalu ikut perbuatan, kita kene la jage cara kita bergaul..
make sure sesuai dan tak menyinggung perasaan daripada semua jenis aspek..

cara yang lain?errmmmm....aha, kalu macam hari jadi kengkawan pulak, jangan lupe sambut ye..
xdapat buat best best, buat ala kadar pun da cukup..pasti kawan kita rase di hargai dah kan..
at least kita cuba kan..betul tak??

cara lain??banyak lagi, ok meyh hafiz bagi contoh last untuk kali ni, cara paling mudah kot...
sentiasa ucapkan terima kasih + senyuman...yup..rasenye xde yang marah kalu kita cakap terima kasih sebab dengan ucapan tu, sangat sesuai dalam pelabagai keadaan...ittu dah macam ganjaran kepada orang yg dah tolong kita penat-penat kan...
cume ucapkanlah lafaz terima kasih itu dengan ikhlas ye....

Bukan ape, kita mestila nak rase dihargai kan..so, ape kate kita menghargai orang lain dengan cara memberi sedikit penghargaan kepada mereka..
Bagaimana kita ingin dihargai orang lain, begitu la mereka ingin dihargai oleh kita.
Ape yang ingin saya tegaskan di sini ialah( ceyt, dah macam debat =P)  cara yang paling baik untuk mendapat penghargaan daripada orang lain, adalah dengan menghargai mereka terlebih dahulu..ingat, macam-macam  yang kita buat boleh buat orang yang kita sayang sakit hati...jadi, jagelah hati mereka,; itu pun salah satu cara untuk menghargai... =)


betol tak????hargailah mereka di sekeliling anda sebelum terlambat.. =)

Thursday, 13 October 2011

KEPERCAYAAN

salam utk semua!!
hey hey hey..

meh sini nak citer pasal kepercayaan pulak..
bak kate mat salleh, trust...

in real life situation,
kita mesti susah nk percaye kat orang lain kan..
lagi la kalau orang tu kita baru kenal ke, kadang-kadang orang yang dah lame kita kenal pon belum tentu lagi kita boleh percaye...betul tak??

tak percaya??

percaya la kate-kate Hafiz tu~~~
nak bukti?rilek dulu, bace huraian ini dulu.. =P

ape anda akan rase jika anda jenis tak senang nak percaya kat orang kan tapi sekali anda da percaya kat seseorang, lepas tu die buat taik lak ngan anda, ape yang anda semua boleh bayangkan??
pernah tak rase kene camtu??

mesti pernah kan.....
dan mesti rasa geram kan....rase macam nak tenyeh je kepala die 1000X..haha
seperti yang dijanjikan, meh sini Hafiz bagi contoh...
cuba bayangkan ni pulak ea...

kita ada kawan, kita percaya kat kawan tu..
pulak tu kalu kita ni jenis yang susah nak BERI KEPERCAYAAN kat orang lain..
berkawan punye la baik...share problem, share itu share ini,
tapi tup tup, die pulak buat hal.....
buat ape yang kita tak suka, bocorkan rahsia kita ke,
buat ape yang kita boleh malu ke...
APE ANDA RASE????

nak lagi?

anda keluar jalan-jalan atau dating ngan partner anda( mksd saye suami/isteri, tunang pon bole jgak, atau mane-mane contoh yang berkelayakan ) , lepas tu
partner anda bercerita bukan main lagi, pung pang pung pang...fuhhhh....
nak jage elok-elok la, nak setia la , ape la,
tpi bile tgk hp, penuh je mesej , bbm dlam henpon tu ngan orang lain, pulak tuh , ade pulak sayang-sayang ngan orang lain....peerrrrgggghhhhhhhhh.......memang rase la kan...

konpem anda semua akan buat lebih dari sekadar menjotos kepala partner anda tu kan.. =D

seriously, perasaan tu sangat menyakitkan hati..kan3...

mintak maaf jika ade yang terasa.. =D
sekian..

Saturday, 8 October 2011

SEHARI DI RUMAH ANAK YATIM

salam untuk semua..

semalam, aka 8 September 2011, kami semua ade buat lawatan ke rumah anak yatim..
ni sebagai salah satu assignment yg semua student wajib buat..
(dah macam laporan da ni..=p )

dipendekkan cerita, kami sampai la kat sane....
sampai-sampai je dah ade budak yang tunggu kami.....
waaahhh, terharu jugak la tgk budak2 laju-laju je keluar sambut kami..


arini, jadi fasi, so, mestilah dapat adik-adik baru kan..diorang semua baik, macam-macam diorang citer kat hafiz walaupun baru je kenal..rase jadi macam family dorg je...
alhamdulillah, smue berjalan dengan lancar...macam-macam aktiviti kitorg buat untuk buat dorg hepi..tpi hafiz ade terkantoikan team time main..hehe..sori ye..sampai ade yg merajuk dengan apiz sebab tu terkalahkan time 1 aktiviti ni..

xmau cakap banyak-banyak, nnti melalut pulak..

tengok-tengok la gambar yang ade ni..gamba lain semua ade dalam kamera pra-u, so, xsempat nak ambik lagi...ni je yg ade setakat ni k..
tangkap curi..ade orang merajuk di situ.=P

cik amira dan en hasbi dengan anak-anak mereka..hehe
dengan adik-adik, palaing diingati, yg kiri sekali, namenye belon..kenape??fikir- fikir =P


terima kasih sebab layan kami dengan baik..tak lupe kepada adik nadia, bagi hadiah kat abang hafiz co**l..hehe..
abang akan simpan k..maaf buat anda merajuk..hehe..untuk adik-adik abang yg lain, bace "wasiat" abang dan kak fatin tu ye..ade rezeki, kita jumpe lagi..

moral of the story: sayangila keluarga anda selagi mereka masih hidup..terutama IBU BAPA..hilang mereka tiade ganti tau!

p/s; saye sayang keluarga saya!! =)

Friday, 7 October 2011

kejujuran

salam untuk semua..

lets talk about honesty, kejujuran,..
terutamanya dalam sesuatu hubungan..
antara kawan dengan kawan ke, dengan kawan baik, couple ke, tunang ke, ibu bape, dan yang paling teramat sangat sungguh penting adalah dalam hubungan suami isteri..
betul x??kan kan kan...


KEJUJURAN
simple but complicated..
kenape cakap camtu???

Ramai orang kate bende ni SENANG je NAK BUAT..
TAPI BAB NAK BUAT, SUSAH KAN...diulang, SUSAH kan...

tak ramai yang sanggup JUJUR 100 %..kan...ade yang setuju x??
lagilah kalau kita ada buat bende yang orang sayang kita boleh sakit hati ke , marah ke kan..
hey, xperlu la nak tipu kalau kita buat bende yang betul..ape nak takut kan??berani kerana benar dan takut kerana salah..bila dah takut, mula la MENIPU kan..
tipu sana, tipu sini, macam dalam citer TIPU KANAN, TIPU KIRI..kan kan kan..

quote from my fren,
kaum adam akan tetap menipu, walaupun sikit..pokoknye tetap akan menipu !
betul ke??????
BUT WAIT!!!!!!cop cop!!!

bukan laki je yang camtu..perempuan pun ade jugak kan...tapi , honestly, perempuan punya kebarangkalian untuk buat macam tu lagi kurang dari laki...

cube bayangkan korang kene tipu.....
ape perasaan korang??
marah?bengang?sakit ati?geram?kecewa??GERAMJI???
ade ke orang suke kene tipu???xde kan...kalu ade, mesti die penipu tu...haha....

as a conclusion, kepade semua, tak kira, lelaki ke perempuan, elakkanlah dari menipu...
learn to live a life as a man with pride..
maaf jika ade yang terasa...sape makan cili, dia la yang terasa pedas tu kan..=P
ingat selalu, orang yang  BERKATA JUJUR akan MENDAPAT 3 HAL,

  1. KEPERCAYAAN
  2. CINTA
  3. RASA HORMAT


p/s: kecuali la dengan jujur tu, akan bawa mudarat kepada anda semua, so, paham-pahamla sendiri kan..hehe
     MUDARAT JE !










Friday, 30 September 2011

mari tolong palestine!!!

assalamualaikum..
salam untuk semua...
selamat pagi, petang, dan juga malam..hehe,,,

harini cuma nak ajak sume reader bace link blog ni..
http://misimuspalestina.blogspot.com/

ade ape kat situ??
 kat situ ade cerita tentang pengalaman abang musa`ab, aka YDP MPP UNIMAS yang telah buat misi di palestine aritu...

dia ade bagi ceramah, so tiba-tiba rase macam terpanggil nak share, ajak reramai bace...
nak pergi sane (palestine) mmg susah siket kan, tpi ni la at least yg saye boleh buat utk palestine..

share with others if u like it..
sama-samalah kita menolong mereka, saudara-saudara kita di sana..

sekian, wassalam...

Thursday, 29 September 2011

kegembiraan!!!

uit-uit..
salam untuk semua...
sori, lame xupdate blog...
al-kisahnye sangat la busy sampai xhengat dunia....

kali ni, nak sentuh pasal happy... =)
apiz sangat-sangat la suke tengok orang lain happy..
tengok orang senyum....
biarla orang tu apiz xkenal pon..
orang dari jauh ke,
orang yang dekat-dekat pon ok jugak....
hey, serius ni beb,...
kalu dapat tengok orang lain hepi rase sangat best!!
lagi la kalu family sendiri yang hepi...
macam ni..>>>

kalu buleh, macaM-Macam care apiz akan buat agar sume orang hepi...eventhough tau tu xlogik kan..
bukan ape, kalu buleh, xnak la orang yg kita sayang sedih-sedih kan...
heyy kawan2, aq sayang korang jugak taw,,...hehe

lagipon, hepi kan dapat release stress kan..
akhir kata,  gembira itu bagus!!bersyukurla dengan ape yg tlh anda ade kerane xsemua org berpeluang seperti anda..

p/s: kegembiraan perlu dikongsi, begitu juga dengan kesedihan..susah senang kita bersama!!  =)

Saturday, 17 September 2011

a trip of open house

salam utk semua

raye is still in the air beb, 
so our lecturer pun buat la open house..
*org GENTLEMAN la katekan kan..=P
hehe..

so, bermula la keje trip planning kitorg..
pergi ramai2, senang, lagi best kan dari pergi sorang2 kan..kan kan kan
mula-mula rancang 4 kereta; 2 geng lelaki, 2 geng perempuan..
tpi, yg join just 1 geng lelaki dan 2 geng perempuan..
*sori to say; geng lelaki tersebut SANGAT GENTLEMAN..hehe

berbekalkan kereta kelisa yg disewa, 
serta 2 viva utk girls ,kami pon start la our trip..OOPPPSS>>LUPE...
ade sebuah motor jugak yg join, encik pak abu aka cyrilanwar.. 8D
alang-alang da sewa kereta, baik manfaatkan kan, 
so kami pon pergila beli barang2 dulu...
lepas tu, barula back to our plan.....

mule-mule, jalan in konvoi position..smooth..
pastu mule terpecah-pecah dah, memang kenyang la makan buah LANGSAT byk2..hehe
sesat sane, sesat sini.......haish~~~~

OUR LIFE JUST HAD SHORTENED 5 YEARS..

dasar bawak kete xmo ikut law punye orang..grrrr...
bahaye...alhamdulillah, xde pape effect kat kami..
cume lutut je la yg menggeletar..hehe
xmo citer byk2, biarla rahsia..kan geng kelisa kan =P

sampai kat rumah our lecturer, MR ALIFF,
 tanpe segan silu, kami meringankan beban tuan rumah dengan memakan ape je yg dihidangkan..hehe
one word to describe it, delicious..;)
 credit to him, thanks for the food.....hehe
xdilupakan, segale tips-tips memikat wanita dan menjadi GENTLEMAN..=D
menu special= AIR KAREN..haha
-some pict to be enjoy-


yg kacak lagi bergaye tu mr aliff
(give me additional bonus mark plis)*wink

mr aliff with "adiknye"hehe


next pitstop-rumah anwar-
sebenarnye, ni dah takde dalam plan, tpi nak buat camne kan, 
raye bukan selalu..lagipon die da ajak , so pergi je la..hehe
masakan mak die sedap, x tipu..siap tapau lagi kan3..hehe

tpi, the highlight part of this event is when i asked his father about someone..hehe
mase nak tunggu makanan sampai, tiba-tiba mulut tercakap camni;
pak cik , yg baju **** tu ok x kalau jadi menantu??
and pakcik tu jawab,"Pak cik okay aje"..muke selambe+macam nak bagi restu je..
sori, on that time, xmmpu nk detail, konklusi: sangat kecoh, sampai anwar pon blushing tahap blusher..hehe
mak die masak memang sedap..UNTUNGLAH sape2 yg jadi menantu makcik tu,,hehe
-some picts untuk dilihat-
we are the 3rrrr
(seliparku tidak kelihatan ==")

lalala..haha

nak tau mane orang tu??cube teka,,hehe
clue;reverse of tuan rumah..hehe
ni tuan tumah yg blushing; ANWAR



lepas tu, kami pulak ade plan tambahan,
pergi tengok wayang malam-malam
tpi geng lelaki je la..sebab geng perempuan da lmbt nk anta kereta..
sori , bawak korang sesat-sesat lagi..hehe
memang xpernah dibuat orang la pergi wayang time-time macam tu(12 PM) pakai baju melayu,
orang tengok semacam je..weyh, at least TUTUP AURAT okay,cukup la tu..
lagipon baju melayu kami semua lawa-lawa kan..hehe

abis midnight movie, kami pun balik la....
eh , lapar pulok perut ni...berbekalkan bihun sedap yg ditapau, tanpe rase belas kasihan , kami pun makan sampai habis..hehe..sori, niat nak bagi orang lain rase , tapi bile perut dah berbunyi macam lagu rase sayang hey, dah xde dah nak pandang kiri kana..sori ye..

and that the end of our trip =)







Thursday, 1 September 2011

KuiH raYE!!

bila da sampai rumah, agak-agak da hujung Ramadan, AKTIVITI UTAMA;
tentulah buat kuih raye..hehe
kata emak, buat sorg-sorg xbest, xsemangat....!!
so, name pon anak mithali kan, hehe, so kene la tolong..
NI LA HASILNYER, walaupun x perfect, kira ok la kan, masih try..at least kita CUBA kan..
btw, sume biskut raye ni still kene sorok time balik kg, kalu x, mmg xsmpat nk buat raye la..
SEBAB??makan sendiri la..hehe...sedap woo....
nk bagi sorang-sorang rase memang xdapat..so, bagi tengok gambar je la...BOLEH KAN??hehe...

honey cornflake..


semperit aka dahlia

of course la tart nenas!!





ni je kuih yg da siap yg smpt diambil gmbar..sori=)
by the way, rasenye belum lmbt nk ucapkan SELAMAT HARI RAYE..
maaf jika ada salah dan silap ye..