Friday, 30 September 2011

mari tolong palestine!!!

assalamualaikum..
salam untuk semua...
selamat pagi, petang, dan juga malam..hehe,,,

harini cuma nak ajak sume reader bace link blog ni..
http://misimuspalestina.blogspot.com/

ade ape kat situ??
 kat situ ade cerita tentang pengalaman abang musa`ab, aka YDP MPP UNIMAS yang telah buat misi di palestine aritu...

dia ade bagi ceramah, so tiba-tiba rase macam terpanggil nak share, ajak reramai bace...
nak pergi sane (palestine) mmg susah siket kan, tpi ni la at least yg saye boleh buat utk palestine..

share with others if u like it..
sama-samalah kita menolong mereka, saudara-saudara kita di sana..

sekian, wassalam...

Thursday, 29 September 2011

kegembiraan!!!

uit-uit..
salam untuk semua...
sori, lame xupdate blog...
al-kisahnye sangat la busy sampai xhengat dunia....

kali ni, nak sentuh pasal happy... =)
apiz sangat-sangat la suke tengok orang lain happy..
tengok orang senyum....
biarla orang tu apiz xkenal pon..
orang dari jauh ke,
orang yang dekat-dekat pon ok jugak....
hey, serius ni beb,...
kalu dapat tengok orang lain hepi rase sangat best!!
lagi la kalu family sendiri yang hepi...
macam ni..>>>

kalu buleh, macaM-Macam care apiz akan buat agar sume orang hepi...eventhough tau tu xlogik kan..
bukan ape, kalu buleh, xnak la orang yg kita sayang sedih-sedih kan...
heyy kawan2, aq sayang korang jugak taw,,...hehe

lagipon, hepi kan dapat release stress kan..
akhir kata,  gembira itu bagus!!bersyukurla dengan ape yg tlh anda ade kerane xsemua org berpeluang seperti anda..

p/s: kegembiraan perlu dikongsi, begitu juga dengan kesedihan..susah senang kita bersama!!  =)

Saturday, 17 September 2011

a trip of open house

salam utk semua

raye is still in the air beb, 
so our lecturer pun buat la open house..
*org GENTLEMAN la katekan kan..=P
hehe..

so, bermula la keje trip planning kitorg..
pergi ramai2, senang, lagi best kan dari pergi sorang2 kan..kan kan kan
mula-mula rancang 4 kereta; 2 geng lelaki, 2 geng perempuan..
tpi, yg join just 1 geng lelaki dan 2 geng perempuan..
*sori to say; geng lelaki tersebut SANGAT GENTLEMAN..hehe

berbekalkan kereta kelisa yg disewa, 
serta 2 viva utk girls ,kami pon start la our trip..OOPPPSS>>LUPE...
ade sebuah motor jugak yg join, encik pak abu aka cyrilanwar.. 8D
alang-alang da sewa kereta, baik manfaatkan kan, 
so kami pon pergila beli barang2 dulu...
lepas tu, barula back to our plan.....

mule-mule, jalan in konvoi position..smooth..
pastu mule terpecah-pecah dah, memang kenyang la makan buah LANGSAT byk2..hehe
sesat sane, sesat sini.......haish~~~~

OUR LIFE JUST HAD SHORTENED 5 YEARS..

dasar bawak kete xmo ikut law punye orang..grrrr...
bahaye...alhamdulillah, xde pape effect kat kami..
cume lutut je la yg menggeletar..hehe
xmo citer byk2, biarla rahsia..kan geng kelisa kan =P

sampai kat rumah our lecturer, MR ALIFF,
 tanpe segan silu, kami meringankan beban tuan rumah dengan memakan ape je yg dihidangkan..hehe
one word to describe it, delicious..;)
 credit to him, thanks for the food.....hehe
xdilupakan, segale tips-tips memikat wanita dan menjadi GENTLEMAN..=D
menu special= AIR KAREN..haha
-some pict to be enjoy-


yg kacak lagi bergaye tu mr aliff
(give me additional bonus mark plis)*wink

mr aliff with "adiknye"hehe


next pitstop-rumah anwar-
sebenarnye, ni dah takde dalam plan, tpi nak buat camne kan, 
raye bukan selalu..lagipon die da ajak , so pergi je la..hehe
masakan mak die sedap, x tipu..siap tapau lagi kan3..hehe

tpi, the highlight part of this event is when i asked his father about someone..hehe
mase nak tunggu makanan sampai, tiba-tiba mulut tercakap camni;
pak cik , yg baju **** tu ok x kalau jadi menantu??
and pakcik tu jawab,"Pak cik okay aje"..muke selambe+macam nak bagi restu je..
sori, on that time, xmmpu nk detail, konklusi: sangat kecoh, sampai anwar pon blushing tahap blusher..hehe
mak die masak memang sedap..UNTUNGLAH sape2 yg jadi menantu makcik tu,,hehe
-some picts untuk dilihat-
we are the 3rrrr
(seliparku tidak kelihatan ==")

lalala..haha

nak tau mane orang tu??cube teka,,hehe
clue;reverse of tuan rumah..hehe
ni tuan tumah yg blushing; ANWAR



lepas tu, kami pulak ade plan tambahan,
pergi tengok wayang malam-malam
tpi geng lelaki je la..sebab geng perempuan da lmbt nk anta kereta..
sori , bawak korang sesat-sesat lagi..hehe
memang xpernah dibuat orang la pergi wayang time-time macam tu(12 PM) pakai baju melayu,
orang tengok semacam je..weyh, at least TUTUP AURAT okay,cukup la tu..
lagipon baju melayu kami semua lawa-lawa kan..hehe

abis midnight movie, kami pun balik la....
eh , lapar pulok perut ni...berbekalkan bihun sedap yg ditapau, tanpe rase belas kasihan , kami pun makan sampai habis..hehe..sori, niat nak bagi orang lain rase , tapi bile perut dah berbunyi macam lagu rase sayang hey, dah xde dah nak pandang kiri kana..sori ye..

and that the end of our trip =)







Thursday, 1 September 2011

KuiH raYE!!

bila da sampai rumah, agak-agak da hujung Ramadan, AKTIVITI UTAMA;
tentulah buat kuih raye..hehe
kata emak, buat sorg-sorg xbest, xsemangat....!!
so, name pon anak mithali kan, hehe, so kene la tolong..
NI LA HASILNYER, walaupun x perfect, kira ok la kan, masih try..at least kita CUBA kan..
btw, sume biskut raye ni still kene sorok time balik kg, kalu x, mmg xsmpat nk buat raye la..
SEBAB??makan sendiri la..hehe...sedap woo....
nk bagi sorang-sorang rase memang xdapat..so, bagi tengok gambar je la...BOLEH KAN??hehe...

honey cornflake..


semperit aka dahlia

of course la tart nenas!!





ni je kuih yg da siap yg smpt diambil gmbar..sori=)
by the way, rasenye belum lmbt nk ucapkan SELAMAT HARI RAYE..
maaf jika ada salah dan silap ye..