Thursday, 20 October 2011

penghargaan

salam..

lame xupdate kan..sorry =)

tpik hari ni pasal penghargaan..
bukan nak mintak hadiah free free...
bukan bukan bukan..jgn slh faham =P

tak susahkan nak menghargai sesuatu atau seseorang kan..

tpi perasan tak nilai tu dah makin berkurang dalam diri..???
tak payah pergi jauh jauh, tengok je diri sendiri...
dah cukup belom nilai tu???
tepuk dada, tanye diri sendiri la =D

ade banyak cara untuk meluahkan penghargaan kita kat orang lain kan...
cara yang paling mudah kita hormat orang tu...
bile cakap, cakap elok elok....sopan sopan..senyum senyum..
tu kalu cakap, kalu ikut perbuatan, kita kene la jage cara kita bergaul..
make sure sesuai dan tak menyinggung perasaan daripada semua jenis aspek..

cara yang lain?errmmmm....aha, kalu macam hari jadi kengkawan pulak, jangan lupe sambut ye..
xdapat buat best best, buat ala kadar pun da cukup..pasti kawan kita rase di hargai dah kan..
at least kita cuba kan..betul tak??

cara lain??banyak lagi, ok meyh hafiz bagi contoh last untuk kali ni, cara paling mudah kot...
sentiasa ucapkan terima kasih + senyuman...yup..rasenye xde yang marah kalu kita cakap terima kasih sebab dengan ucapan tu, sangat sesuai dalam pelabagai keadaan...ittu dah macam ganjaran kepada orang yg dah tolong kita penat-penat kan...
cume ucapkanlah lafaz terima kasih itu dengan ikhlas ye....

Bukan ape, kita mestila nak rase dihargai kan..so, ape kate kita menghargai orang lain dengan cara memberi sedikit penghargaan kepada mereka..
Bagaimana kita ingin dihargai orang lain, begitu la mereka ingin dihargai oleh kita.
Ape yang ingin saya tegaskan di sini ialah( ceyt, dah macam debat =P)  cara yang paling baik untuk mendapat penghargaan daripada orang lain, adalah dengan menghargai mereka terlebih dahulu..ingat, macam-macam  yang kita buat boleh buat orang yang kita sayang sakit hati...jadi, jagelah hati mereka,; itu pun salah satu cara untuk menghargai... =)


betol tak????hargailah mereka di sekeliling anda sebelum terlambat.. =)

No comments:

Post a Comment